неділю, 15 червня 2014 р.

Хочете вберегти своїх дітей від наркотиків та алкоголю? Не будьте занадто суворі: діти владних батьків швидше сходять з рейок

Багато батьків вважають, що бути суворими зі своїми дітьми — це найкращий спосіб уберегти їх від небезпечних спокус. Але нові дослідження показують, що ця теорія може бути помилковою.

За результатами досліджень, строгі батьки, які не демонструють дітям свою прихильність, можуть спровокувати в дітей проблеми з наркотиками та алкоголем. Проте діти батьків, які надмірно оточують їх любов’ю, також частіше курять марихуану, сигарети або випивають.

Найменша вірогідність, що діти будуть вживати наркотики, у батьків, які встановили розумні та чіткі правила та не є владними.

У дослідженні, опублікованому в журналі Drug and Alcohol Dependence, взяли участь майже 8 тис молодих людей від 11 до 19 років, за якими учені виявили чотири стилі виховання.

Авторитетна модель. У родині діють чіткі правила і практикується ласкаві та гнучкі розмови з дітьми про відповідальність. У разі провини батьки радше вибачать дитину, ніж покарають. Батьки вислуховують дітей та висловлюють їм свої вимоги.

Авторитарна модель. Збігається з авторитетною моделлю у вимозі контролю, але відрізняється від попередньої тим, що батьки показують меншу прихильність до дітей. Метод "кнута і пряника". У дітей нема можливості проявляти ініціативу.

Поблажлива модель. У сім’ї низький рівень контролю. Тактика невтручання, батьки не приймають участі в становленні особистості.

Дуже емоційна модель. Емоції переважають, батьки занадто опікуються дитиною.


За результатами дослідження, поблажлива та авторитетна моделі працюють найкраще для запобігання зловживанню психотропними речовинами, а також гальмують погану поведінку. 


Читайте також:
"Сім на день": правила вживання овочів та фруктів

Трав’яні чаї від поширених хвороб

Коли найкращез’їдати сніданок, обід і вечерю

Як скласти свій список10 життєво важливих продуктів






За матеріалами Dailymail.

Немає коментарів:

Дописати коментар