середу, 5 березня 2014 р.

Кримські сепаратисти перешкоджають роботі "Червоного хреста"

Товариство “Червоного Хреста” в Україні, яке не так давно відмовлялося брати участь у розмитненні закордонної гуманітарної допомоги для Майдану, заявляє про перешкоджання діяльності представників організації в Криму. У Криму "Червоний хрест" всіляко намагається допомогти постраждалим.
Вчора, 4 березня, у Севастополі особи, які назвали себе загоном самооборони, не допустили співробітників Севастопольської міської організації Червоного Хреста в штаб ВМС для надання необхідної допомоги тим людям, які находяться всередині будівлі.

При цьому всі співробітники були в уніформі Червоного Хреста, повідомили в організації. Старший оцеплення причину відмови, звання та прізвище назвати відмовився.

“Перешкоджання діяльності Червоного Хреста в подібних умовах є порушенням міжнародного гуманітарного права”, — наголосили в організації, яка сама недавно це право порушувала.

Нагадаємо, 3 березня, як повідомили у Міноборони України, на територію штабу Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України у Севастополі за підтримки озброєних російських військовослужбовців проникла група з близько 50 радикально налаштованих осіб, які привели з собою контр-адмірала Березовського Д.В. з метою примушення офіцерського складу до складання “військової присяги на вірність кримському народу”.

Офіцери штабу Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України відмовилися перейти на бік кримських сепаратистів.
Джерело: АМН

Немає коментарів:

Дописати коментар