четвер, 6 березня 2014 р.

На тролінг страждають садисти — учені

Психологи з трьох канадських університетів провели опитування і дійшли висновку , що інтернет-тролі схильні до садизму, психопатії, заперечення суспільної моралі та маніпулювання людьми.

«З усіх характеристик особистості найбільш чітко з інтернет-троллінгом асоціюється садизм. Зв'язок із садизмом настільки сильний, що можна сказати, що онлайн-тролі — це прототипові побутові садисти», — йдеться в підсумковій статті в журналі Personality and Individual Differences.
Садизм, нагадують вчені, — це схильність до отримання задоволення від чужих страждань.
Інтернет- тролінг автори дослідження визначили як «облудна, деструктивна поведінка в місцях спілкування в інтернеті без явної корисної мети» . Таким чином , вони відокремили «тролінг» від «кібербулінгу», за якого люди грублять в мережі, висловлюють неприпустимі в нормальному спілкуванні речі, але роблять це щиро — тобто пишуть , що думають.
«Тролі тиснуть на "слабкі місця" користувачів, змушуючи їх втрачати рівновагу і виглядати нерозумно. Коли який-небудь нещасний потрапляє в цю пастку, безжалісний тролінг тільки наростає — задля насолоди тролів. Тому новачків в інтернеті зазвичай попереджають: не годуй тролів ! " — Ідеться в статті.

Також у статті ідеться про платних російських тролів, які отримують гроші від влади за боротьбу з «ворогами суспільства».

Джерело: ВВС. Россия


Немає коментарів:

Дописати коментар