пʼятниця, 14 березня 2014 р.

Що можна їсти з підлоги

Кожен з нас пробував їжу з підлоги, яка там опинилася випадково. Ми просто не неї дмухали і вважали, що підняте з підлоги швидко не вважається впущеним. Перевірити так звану теорію 5 секунд (наче якщо їжа пробула на підлозі саме такий час, то вона безпечна) взялася команда мікробіологів-випускників Манчестерського університету.

Було перевірено, наскільки безпечно їсти з підлоги. Дослідники впустили на підлогу з різним покриттям продукти та потримали їх там кілька секунд. А потім дослідили ці продукти на наявність мікробів та бактерій.

Виявилося, що найменше передають бактерії килимові поверхні. А інфікованість продуктів залежала від вмісту в ній води, цукру і солі.

  Вітчина — їжа з великим вмістом солі залишалась найбільш безпечною.

  Тости з варенням — на їжі з великим вмістом цукру мікроби майже не вижили, навіть після 10 с. на підлозі.

  Макарони (паста) — було виявлено велику кількість грибів та бактерій, які дуже швидко збільшувались.

  Сухофрукти — величезна кількість грибів та бактерій з’явилася і на сухофруктах.

  Печиво — їжа з невеликим вмістом води так само залишилася безпечною, повалявшись на брудній підлозі.



Також дослідження показали, що 87% людей їдять їжу, підняту з підлоги.

До речі, вважається, що найбрудніша підлога завжди на кухні, а холодильник містить більше мікробів, ніж унітаз. І це потрібно враховувати, друзі.

А ви їсте з підлоги?


Джерело: Daily Mail