вівторок, 18 березня 2014 р.

Позитивні статуси в соцмережах поширюються швидше за негативні

Співробітники Університету Каліфорнії кажуть: радість заразлива. Причому, не тільки через прямий контакт, але і опосередковано, через онлайн-повідомлення.

Вчені проаналізували більше мільярда анонімних статусів приблизно у 100 мільйонів користувачів Facebook. Щоб оцінити емоційну забарвлення повідомлень, використовувалася програма підрахунку слів.

Виявилося, в дощову погоду кількість негативно забарвлених постів збільшувалася на 1,16%, а позитивних знижувалося на 1,19%. Вчені намагалися зрозуміти, як емоційний настрій статусу однієї людини впливає на статуси його друзів. Щоб прибрати «погодний ефект», вони обмежили аналіз друзями, які проживають в інших містах, де дощу не було. Також вчені переконалися, що дощ не був темою досліджуваних постів.

З'ясувалося: негативно забарвлені пости, написані людьми, що жили в містах, де лив дощ, впливали на пости друзів з інших міст. Кожне негативне повідомлення провокувало виникнення 1,29 поста серед друзів. А ось позитивні повідомлення виявилися більш «заразними». Кожен позитивний пост ініціював 1,75 посту у друзів.


Тому потрібно враховувати ефект статусів в соціальних мережах, якими можна покращувати фізичний і психічний стан населення.

Джерело: Аmn.net.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар