середу, 14 травня 2014 р.

Дієта від целюліту — як харчуватися, щоби позбутися «апельсинової кірки»

Існує багато косметичних засобів для боротьби з целюлітом, але без правильного харчування вони неефективні. Що їсти, а чого слід уникати, щоб позбутися «апельсинової кірки»?

Целюліт — це проблема майже кожної жінки у віці після 25 років. Це накопичений в адипоцитах жир або жирові клітини, що призводять до порушення мікроциркуляції крові та відтоку лімфи. Причиною целюліту може бути вагітність, стрес, куріння, вживання алкоголю, малорухливий спосіб життя, а також погане харчування. Ожиріння та целюліт — це дві проблеми, які часто співіснують. Проте це не означає, що худі люди не мають апельсинової кірки.

Дієта, що є причиною виникнення целюліту — це багата на прості вуглеводи і насичені жири їжа, що викликає відкладення жиру в нашому тілі. Солона їжа та їжа з високим ступенем переробки тримають воду в організмі та стають причиною набряків. Тобто білий хліб, солодощі, торти, продукти швидкого приготування, газовані напої — це ті продукти харчування, про які слід забути.

Антиоксиданти — смертельна зброя від целюліту. Для того, щоб зменшити проникність кровоносних судин та поліпшити кровообіг, до раціону треба включити продукти, що містять антиоксиданти (вітаміни С і Е, бета-каротин, селен, цинк, мідь та поліфеноли). Це — рослинні олії, цільні зерна, фрукти, ягоди, овочі, трави, зелений чай тощо.
Вивести надлишки води з організму та усунути набряклість допоможуть продукти, що прискорюють обмін речовин та виводять токсини з організму із надлишком води. Це — овочі та фрукти, наприклад помідори, також горіхи, бобові, картопля, банани і смородина. Серед сечогінних — петрушка, кавун, диня, свіжі огірки, цибуля, цикорій, полуниця.

Додатковою підтримкою стануть джерела харчових волокон, як і зернові, що уповільнюють поглинання жиру. Це можуть бути цитрусові, чорниця, яблука, персики і сухофрукти.

Щоб вимити токсини з клітин, слід вживати багато рідини. Вода і зелений чай гарно виводять токсини. Зелений чай ще й прискорює обмін речовин, який перешкоджає накопиченню надлишкових метаболітів у жирових клітинах. Тому ми маємо пити щонайменше 1,5–2 літри води та чаю на день.

hairsave.ru
Жирні кислоти — це запорука спалення жиру. Засобом від целюліту є омега-3, омега-6 та омега-9. Вони покращують обмін речовин, прискорюючи спалювання жирів, а також запобігають накопиченню жиру в організмі. Джерелом омега-3 є риба, особливо жирна морська (скумбрія, лосось, оселедець), риб’ячий жир і рослинне масло (лляне, рапсове, соєве). Омега-6 знаходиться в рослинних оліях, насінні, зокрема в насінні соняшника, гарбуза і в горіхах. На омега-9 багаті оливкова олія, рапсове, соєве, соняшникове масло, авокадо і насіння соняшника.

Складіть свій комплексний план дій. Дієта від целюліту залежить від змін наших звичок харчування. Тільки тривале лікування із фізичною активністю може принести бажаний результат та допоможе уникнути не тільки «апельсинової кірки», а й зайвої ваги.

Переклад з польської статті "Dieta antycellulitowa - jak jeść, by pozbyć się pomarańczowej skórki?"
Джерело: Gazeta.pl





Немає коментарів:

Дописати коментар