Фото: |
Кількість
викликів швидкої упродовж свят зазвичай збільшується. Щоб святкування пройшли без шкоди для здоров’я, медики із МОЗ України радять
дотримуватись простих правил харчування.
Святкова вечеря
✔ Слід споживати те,
що швидко перетравлюється, зокрема салати й страви, приготовані з урахуванням
сумісності харчових продуктів, а також варену або подрібнену їжу.
✔ Краще утриматися
від смаженого м’яса, різносолів і маринадів.
✔ Не варто починати
прийом їжі із жирних страв — жири знижують секрецію шлункового соку й
уповільнюють травлення. Це позбавить відчуття млявості після їжі.
✔ Пам’ятайте, що пізня вечеря — важка для організму, тому краще повечеряти трохи раніше, о 20:00 чи 21:00, а до традиційного шампанського подати легкі закуски.
✔ Пам’ятайте, що пізня вечеря — важка для організму, тому краще повечеряти трохи раніше, о 20:00 чи 21:00, а до традиційного шампанського подати легкі закуски.
Екзотична їжа
✔ Не слід
захоплюватися екзотичною їжею, а зосередитися на тому, до чого організм звик.
✔ Сирі овочі
допоможуть шлунку переварити незвичну їжу, а рослинна клітковина, що міститься
в них, зв’яже більшу частину речовин, які можуть спричинити розлад травлення.
✔ Куштувати
незнайомі страви потрібно дуже обережно, навіть якщо щось здалося надзвичайно
смачним, краще обмежитися «дегустаційною» порцією.
Алкогольні напої
✔ Не слід змішувати
різні алкогольні напої, пити не більше «однієї дози» алкоголю на годину,
це — 180 мл вина, або 360 мл пива, чи 30 мл міцного напою.
✔ Щоб не було
похмілля, на кожну склянку алкоголю краще випивати одну склянку води.
Харчування після свят
✔ Після свят корисно повернутися до пісного раціону харчування. Це — нежирні страви:
відварене (парове) м'ясо, риба, яйця і молочні продукти.
✔ Необхідно вживати
більше овочів, фруктів і пити 1–1,5 л води на день.
✔ Корисно
влаштовувати два рази на тиждень розвантажувальні дні.
Гарних святкувань!
Гарних святкувань!
Джерело: Прес-службаМОЗ України
Немає коментарів:
Дописати коментар