Святковий стіл
✔ Слід споживати те, що швидко перетравлюється, зокрема салати й страви, приготовані з урахуванням сумісності харчових продуктів, а також варену або подрібнену їжу.
✔ Краще утриматися від смаженого м’яса, різносолів і маринадів.
✔ Не варто починати прийом їжі із жирних страв — жири знижують секрецію шлункового соку й уповільнюють травлення. Це позбавить відчуття млявості після їжі.
Екзотична їжа
✔ Не слід захоплюватися екзотичною їжею, а зосередитися на тому, до чого організм звик.
✔ Сирі овочі допоможуть шлунку переварити незвичну їжу, а рослинна клітковина, що міститься в них, зв’яже більшу частину речовин, які можуть спричинити розлад травлення.
✔ Куштувати незнайомі страви потрібно дуже обережно, навіть якщо щось здалося надзвичайно смачним, краще обмежитися «дегустаційною» порцією.
Алкогольні напої
✔ Не слід змішувати різні алкогольні напої, пити не більше «однієї дози» алкоголю на годину, це — 180 мл вина, або 360 мл пива, чи 30 мл міцного напою.
✔ Щоб не було похмілля, на кожну склянку алкоголю краще випивати одну склянку води.
Щоб не набрати зайві кілограми:
✔ Не сідайте за
святковий стіл голодним.
✔ Багато пийте
протягом дня — води, або напоїв, що не містять кофеїну.
✔ Не обов’язково
пробувати всі страви, що є на столі.
✔ Порції мають бути помірними.
Харчування після свят
✔ Після свят корисно повернутися до пісного раціону харчування. Це — нежирні страви: відварене (парове) м'ясо, риба, яйця і молочні продукти.
✔ Необхідно вживати більше овочів, фруктів і пити 1–1,5 л води на день.
✔ Корисно влаштовувати два рази на тиждень розвантажувальні дні.
Гарних святкувань!
Гарних святкувань!
Джерело: Прес-службаМОЗ України
Немає коментарів:
Дописати коментар