четвер, 16 січня 2014 р.

Працювати взимку шкідливо для здоров’я. Чим рятуватися?

photostory.blox.ua
Узимку в більшості людей погіршується настрій, з’являється апатія, а то й депресія. Учені кажуть, що винна в цьому наша робота. Ми прокидаємося ще до сходу сонця та повертаємось додому вже затемна. А на роботі зазвичай не вистачає природного освітлення. А уявіть, як взагалі шахтарям, наприклад, які цілий рік працюють при світлі ліхтариків! А мешканцям зимового Санкт-Перетбургу! Я би так жити не змогла. Від нашої зимової депресії хоч рятуватися можна. Як?

Імітація сонця
Коли я починаю впадати в депресію через брак світла, то зазвичай іду в солярій, зовсім не з метою засмагнути, а підживитися світлом та вітаміном D. Цей вітамін виробляється в шкірі під дією ультрафіолетового світла та сприяє засвоєнню кальцію. А ви думаєте, чому взимку таке ламке волосся і нігті? Усе через брак вітаміну D. Тож, 5-7 хвилин солярію — це такий міській спосіб швидко прийти до тями під імітованим сонцем. 
Увага! За деяких хвороб користуватися солярієм небезпечно, зокрема за збільшеної щитовидної залози, тому, якщо ви не впевнені, краще проконсультуватися з лікарем.

Сонячні краї
Більш цікавий спосіб — це поїздка, наприклад, в Індію чи інші сонячні країни. Але в такому разі не забувайте про щеплення та кліматичну адаптацію. До речі, поради і вебінари про те, як подорожувати дешево, а то й безкоштовно, читайте в цьому блозі Ореста Зуба (давно за ним слідкую).

Ну, і більше виходьте на вулицю в день. Не сидіть під час перерви в офісі, наприклад. Гуляйте на свіжому повітрі у вихідні.

І ще відкрию вам свій маленький секрет від депресії.

Секрет трьох «С» — це секс, спорт, сонце (=солярій).

Спробуйте все ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар