вівторок, 21 січня 2014 р.

Щоб замість лікарні не потрапити до СІЗО, мер Львова просить постраждалих з Києва звертатися до львівських лікарень

tsn.ua
Від початку протистоянь у Києві ходять чутки, що швидкі везуть поранених мітингувальників з вул.Грушевського одразу в слідчі ізолятори. Рятувати ситуацію вирішив мер Львова Андрій Садовий. Він написав на своїй сторінці у фейсбуку, що львівські медики будуть лікувати поранені у своїх лікарнях незалежно від місця проживання, а також дав телефони, за якими слід звертатися.

Садовий пише: «Отримуємо інформацію, що травмовані в сутичках з міліцією в Києві не завжди відчувають безпеку в столичних медичних закладах. Тому львівські медики виступили з ініціативою приймати на лікування до наших лікарень всіх поранених, незалежно від місця проживання. На базі двох львівських лікарень – 8-ї та Лікарні швидкої допомоги – створили умови для прийому постраждалих з Києва. Телефони – 032-270-62-85 (8-ма лікарня, вул. Навроцького 23), 032-258-70-14 (Лікарня швидкої допомоги, вул. Миколайчука 9).

Отже, у разі поранення краще діяти таким чином:

 Отримати першу медичну допомогу (на місці поранення або в будинку Профспілок на Хрещатику) та відмовитися від поїздки в лікарню на швидкій. Потім звернутися до знайомих медиків або діяти так.

 Подзвонити до львівської лікарні, перепитати про можливість лікуватися там.

 Невідкладно вирушати до Львова за адресами, які називає мер Львова.


Нагадаємо, є випадки, що до СІЗО потрапляють не тільки радикалізовані мітингувальники, а й поранені журналісти, які потребують невідкладної допомоги. Інформація про те, що київські швидкі не довозять поранених до лікарень, не підтверджена.

Немає коментарів:

Дописати коментар