понеділок, 20 січня 2014 р.

Число постраждалих від протистоянь перевалило за сотню, - бригада швидкої

tsn.ua
Медики зі швидкої в ефірі Громадського телебачення повідомляють, що їхня одна бригада госпіталізувала вже більше сотні поранених учасників протистоянь на Європейській площі.

Новини ТСН наразі такі.
За допомогою до столичних медиків звернулися 24 постраждалих учасників протистояння з правоохоронцями на Європейській площі та біля стадіону "Динамо" на вулиці Грушевського.
Трьох з них госпіталізували. У двох - рвані рани, у третього - перелом руки, заявили в департаменті охорони здоров'я КМДА. Ще 21 людині було надано необхідну допомогу та проведено обстеження, які засвідчило, що необхідності в госпіталізації не було. Окрім того внаслідок подій біля "Динамо" постраждали мінімум четверо представників ЗМІ. Світлошумова граната потрапила на ділянку біля стадіону "Динамо", де розташувалися журналісти. Одна журналістка отримала травму обличчя в результаті попадання осколка, іншим журналістом займаються медики, судячи з усього у нього контузія.

Ще в двох журналістів розбито голови камінням, що летіло з боку правоохоронців на мітингувальників. Читайте також: Кличко поїхав від Януковича з обіцянкою про створення комісії.

Водночас, за оновленою інформацією від МВС, постраждали більше 70 правоохоронців, близько 40 з них госпіталізовані.

У свою чергу лікар Ольга Богомолець на своїй сторінці у Facebook повідомила, що лікарня швидкої допомоги готова до прийому поранених, працює в звичайному режимі, спеціальних доручень від влади не отримувала. За її інформацією, карети швидкої стоять на вулиці Інститутській та Парковій алеї. Також вона наголосила, що ті, хто має контузію або знепритомнів від вибуху, потребують лікування у стаціонарі, тому їх треба передавати на лікування до медзакладів Києва.

Нагадаємо, що 19 січня після народного віче, яке традиційно відбулося на Майдані, на вулиці Грушевського, біля стадіону ім. Лобановського почалися зіткнення між протестуючими і силовиками. Пізніше мітингувальники спалили два автобуси міліції за допомогою запальної суміші. З боку людей лунали схвальні вигуки. Іноді вони починають скандувати "Молодці!" На місці протистояння міліція розпорошує сльозогінний газ. Також з'явилась інформація, що проти активістів на Грушевського задіяли водомет.



Немає коментарів:

Дописати коментар